Direct naar de inhoud.

Treinverbinding Veendam – Stadskanaal dichtbij

  • door:
  • op:
Arriva Spurt – (F: BJ Brinkman – RTV1

STADSKANAAL/VEENDAM – Volgens gedeputeerde Fleur Gräper (D66) hangt een positief besluit van het provinciebestuur over een spoorverbinding tussen Veendam en Stadskanaal in de lucht. Gräper denkt dat nog voor de Statenverkiezingen op woensdag 20 maart overeenstemming is bereikt tussen alle betrokken partijen: museumspoorlijn (van wie het baanvak is), Prorail, Arriva en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Stadskanaal

Intussen maakt Stadskanaal zich op voor het uitwerken van de plannen om een treinstation te bouwen op het voormalige Philipsterrein. De eigenaren van het stuk grond (Mercurius Business Park) hopen deze plannen binnenkort te presenteren bij de gemeente. De eigenaars zijn opgetogen, maar de gemeenteraad heeft nog geen besluit genomen. Er wordt ook nog nagedacht over de mogelijkheid van meerdere haltes zoals in Sappemeer en Hoogezand ook het geval is.

Ter Apel

Ook de gemeente Westerwolde maakt zich op voor de trein en gaat in gesprek met drie gedeputeerden om de verbinding verder door te trekken. Ze willen uiteindelijk dat de spoorlijn wordt doorgetrokken via Ter Apel naar Emmen. Gräper zegt daar positief tegenover te staan. Een volgend college van gedeputeerde staten zou daar, volgens haar, mee aan de slag kunnen. “Ik ben blij met dat geluid’’, zegt wethouder Brunen van de gemeente Westerwolde vandaag in het DvhN. “Het doortrekken van het traject via Ter Apel naar Emmen is belangrijk voor de ontwikkeling van ons hele gebied.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal