Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Snert en poffertjes bij Museumspoorlijn STAR

(F: STAR)

STADSKANAAL – Het lijkt nog geen voorjaar, maar toch staat de voorjaarsvakantie weer voor de deur. Tijdens die vakantie kun je weer mee met de treinen van Museumspoorlijn STAR. Op woensdag 20 februari zijn de Snertritten en op zondag 24 februari rijdt de Poffertjesexpress. De spoorlijn rijdt op beide dagen tussen Stadskanaal en Veendam.

Woensdag 20 februari: Snertritten
Op deze koude winterdagen kan een hete kop snert ontzettend lekker zijn! Daarom organiseert de STAR op woensdag 20 februari snertritten. Een rit maken in de verwarmde rijtuigen, en onderweg een kop snert halen in het restauratierijtuig.

Zondag 24 februari: Poffertjesexpress
Op zondag 24 februari worden er leuke extra activiteiten georganiseerd voor de kinderen, waaronder ritjes maken met de rangeerlocomotief en zelf de pomplorrie besturen. Bovendien zijn er oud-hollandse spelletjes. Heb je alles gedaan, dan kun je met je scorekaart gratis poffertjes halen, aldus de STAR.

Historische dieseltrein
De trein wordt getrokken door een ruim 60 jaar oude historische diesellocomotief. Onze stoomlocomotieven zijn nog in winterslaap. Door de vrijwilligers wordt hard aan het groot onderhoud gewerkt, zodat de stoomlocomotief eind april weer kan rijden.

Meer informatie
Op beide dagen rijdt de trein twee ritten tussen Stadskanaal en Veendam. In Stadskanaal vertrekken de treinen om 10.45 en 13.30 uur. Vanaf Veendam kun je om 12.00 uur een rit maken. Reserveren is niet nodig. Kaarten zijn te koop aan het loket. Ook is er va de website een speciale voorjaarsaanbieding te koop als e-ticket.

Meer informatie, zoals prijzen en de complete dienstregeling, is te vinden op onze website: www.stadskanaalrail.nl.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.