Direct naar de inhoud.

Refaja ziekenhuis wordt verder uitgekleed

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis (Foto: B.J. Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Het Refaja Ziekenhuis verliest een deel van de spoedeisende hulp. Dat staat te lezen in het rapport over de toekomst van de zorg in de regio Zuidoost Groningen en oost Drenthe.  Vanmiddag werd bekendgemaakt dat alleen voor niet-levensbedreigende zaken patiënten straks nog terecht kunnen bij de spoedpost in het Refaja.

Basiszorg

Ook voor complexe operaties kunnen patiënten in de toekomst niet meer naar Stadskanaal. Dit komt doordat het ziekenhuis de afdeling voor intensieve zorg kwijtraakt. Voor ingewikkelde hulpverlening moet je dan naar Scheemda, Emmen of Assen.

In het Refaja ziekenhuis blijft overdag wel de poliklinische en basiszorg. Ook worden er nog diagnoses gesteld. Door de week en overdag kun je er ook nog terecht voor ‘planbare’ operaties. Dat zijn operaties waarna je ’s avonds weer naar huis kunt of waarvoor je hooguit één of twee nachtjes moet blijven. Verder komen twee expertisecentra o.a. voor de ouderenzorg en één voor niet-acute ongevalschirurgie zoals een gebroken been.

Geen nieuw ziekenhuis in Drenthe

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Menzis, Huisartsenzorg Drenthe, Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Treant Zorggroep en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werken samen met adviesbureau Gupta aan diverse plannen. Volgens dit kernteam blijft de basiszorg in alle ziekenhuizen behouden. De uitvoering van de plannen gaat jaren duren maar na de zomer worden wel al de éérste stappen gezet, zo staat te lezen op RTV Noord. De realisatie van een geheel nieuw Treant-ziekenhuis in Drenthe langs de A28 is met deze plannen van de baan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal