Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja ziekenhuis wordt verder uitgekleed

Refaja ziekenhuis (Foto: B.J. Brinkman rtv1)

STADSKANAAL – Het Refaja Ziekenhuis verliest een deel van de spoedeisende hulp. Dat staat te lezen in het rapport over de toekomst van de zorg in de regio Zuidoost Groningen en oost Drenthe.  Vanmiddag werd bekendgemaakt dat alleen voor niet-levensbedreigende zaken patiënten straks nog terecht kunnen bij de spoedpost in het Refaja.

Basiszorg

Ook voor complexe operaties kunnen patiënten in de toekomst niet meer naar Stadskanaal. Dit komt doordat het ziekenhuis de afdeling voor intensieve zorg kwijtraakt. Voor ingewikkelde hulpverlening moet je dan naar Scheemda, Emmen of Assen.

In het Refaja ziekenhuis blijft overdag wel de poliklinische en basiszorg. Ook worden er nog diagnoses gesteld. Door de week en overdag kun je er ook nog terecht voor ‘planbare’ operaties. Dat zijn operaties waarna je ’s avonds weer naar huis kunt of waarvoor je hooguit één of twee nachtjes moet blijven. Verder komen twee expertisecentra o.a. voor de ouderenzorg en één voor niet-acute ongevalschirurgie zoals een gebroken been.

Geen nieuw ziekenhuis in Drenthe

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Menzis, Huisartsenzorg Drenthe, Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Treant Zorggroep en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werken samen met adviesbureau Gupta aan diverse plannen. Volgens dit kernteam blijft de basiszorg in alle ziekenhuizen behouden. De uitvoering van de plannen gaat jaren duren maar na de zomer worden wel al de éérste stappen gezet, zo staat te lezen op RTV Noord. De realisatie van een geheel nieuw Treant-ziekenhuis in Drenthe langs de A28 is met deze plannen van de baan.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

8 Reacties op “Refaja ziekenhuis wordt verder uitgekleed

 1. Blijf gewoon van ons ziekenhuis af dit gaat levens kosten

 2. Praat me toch niet over zorgverzekeraars de graaiers van nederland

  • JamnJanneke eke

   Alles wat hierboven staat schoot mij ook door mn hoofd. Te triest voor woorden. Stadskanaal wordt steeds meer uitgekleed. Alles wat Stadskanaal typeerde verdwijnt.

 3. Tochbte triest voor woorden wat moeten dan mensen die afhankelijk zijn van een fiets we betalen allemaal onze zorg en dan wordt je verplicht om naar een ander ziekenhuis te gaan terwijl hier er een is niet iedereen beschikt over veel geld en zijnafhankelijk van het revaja ziekenhuis

 4. Het Noorden goed om geld op te halen, maar vooral niet spenderen. Triest…..

 5. “Vanmiddag werd bekendgemaakt dat alleen voor niet-levensbedreigende zaken patiënten straks nog terecht kunnen bij de spoedpost in het Refaja.”

  Dus als ik op sterven na dood ben moet ik naar Scheemda , Emmen of Assen 😳
  Tegen de tijd dat ik daar ben is het al over en uit.
  Wtf is er mis met dit land ?
  Zijn ze niet goed in de kop ofzo.
  Maar ik had het al wel verwacht na het weghalen van de kraam- en kinderzorg😡😡
  Te triest voor woorden

 6. Te triest voor woorden,jemoet al overal op korten,pakken ze dit ook nog van je af,die grote heren moeten zelfs eens flinke problemen krijgen,misschien piepen ze dan wel anders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.