Direct naar de inhoud.

Uitreiking gemeentemedaille aan Rein de Graaff

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Zondag 10 maart heeft loco burgemeester Annelies Kleve (D66) een gemeentemedaille uitgereikt aan jazzmuzikant Rein de Graaff (76). De heer De Graaff is door zijn succesvolle, vooral internationale, carrière in de jazz een ambassadeur geweest voor Veendam. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten hem een gemeentemedaille toe te kennen. Op 10 maart speelde hij voor de laatste keer in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

Rein de Graaff jazzpianist

Rein de Graaff is de bekendste noordelijke jazzpianist. Hij speelt moderne jazz en mainstream jazz. Hij speelt met de wereldtop en nam meer dan 40 albums op. In 1980 heeft hij de Boy Edgar Award ontvangen en in 1986 de Bird Award op het North Sea Jazz Festival.  Nationaal en internationaal werd hij bekend met het kwartet met saxofonist Dick Vennik. In de jaren ’80 is De Graaff zelf korte tournees gaan organiseren. Hij haalde daarmee Amerikaanse grootheden naar Nederland. Om te beginnen naar Veendam, waar de muzikanten gewoon bij hem thuis logeerden. Momenteel is hij bezig met zijn afscheidstournee.

Gemeentemedaille

Het college van burgemeester en wethouders kan een gemeentemedaille toekennen aan (rechts)personen die door uitzonderlijke prestaties zich meer dan gewoon verdienstelijk hebben getoond of die zich gedurende lange tijd ten opzichte van de Veendammer gemeenschap grote verdiensten hebben verworven.

RTV1

Elke 1e woensdagavond van de maand om 20.00 uur kun je luisteren naar 50+ Jazz met Rein de Graaff. Hij presenteert dan zijn favoriete jazzmuziek op de streekzender voor de Veenkoloniën.

Een videoverslag:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal