Direct naar de inhoud.

GL, D66 en CU: Meer investeren in fietswegen

Melissa van Hoorn-van Dullemen (GL), Fredric Geijtenbeek (CU), Geert Kamminga (D66)

GRONINGEN – GroenLinks, D66 en ChristenUnie willen dat het nieuwe provinciebestuur van Groningen veel meer gaat investeren in fietsverbindingen.

Het provinciebestuur dat na de verkiezingen zal worden gevormd moet ambitieus zijn en meer investeren in fietsverbindingen. Dat vinden GroenLinks, D66 en de ChristenUnie. De drie partijen zijn groot voorstander van meer en betere fietsroutes omdat fietsen volgens hen niet alleen gezond en duurzaam is, maar ook heel belangrijk is voor de bereikbaarheid van de Stad en de regio.

 

Snelfietsroute

Er zijn veel plannen voor het aanleggen, verbeteren en veiliger maken van fietspaden in de provincie Groningen, zoals in de Veenkoloniën. Zo wil de gemeente Stadskanaal nog altijd een snelfietsroute aanleggen tussen Stadskanaal en Musselkanaal.

Acht miljoen

Om al die plannen mogelijk te maken is tot wel acht miljoen euro per jaar nodig. Concreet stellen de partijen voor om te beginnen met het aanleggen van de fietsroute tussen Groningen en Leek ten noorden van de A7 langs het dorp Oostwold, waar het goed te combineren is met de aanleg van een zonnewal. Dat is duurder dan een beter fietspad ten zuiden van de A7 maar voor veel fietsers een aantrekkelijkere route.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-