Direct naar de inhoud.

Snelfietsroute in beeld tussen Stadskanaal en Musselkanaal

  • door:
  • op:
F- Routes (F: Provincie Groningen)
F- Routes (F: Provincie Groningen)

STADSKANAAL – Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie wil dat er binnen de begroting voor infrastructuur en milieu €25 miljoen beschikbaar wordt gesteld voor de aanleg van snelfietsroutes in de regio. Volgens Dik-Faber moeten Rijk en regio samen bijdragen aan de realisatie van een landelijk ‘F-wegennet’.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber stelt dat investeren in nieuwe en verbeterde fietsroutes een goede bijdrage kan leveren aan het verminderen van files. “Mede door de spectaculaire opkomst van de elektrische fiets kunnen middellange afstanden steeds beter met de fiets worden afgelegd. Ik wil dat we daar als overheid aan bijdragen, omdat het gezond is en goed voor het milieu. Dan is het belangrijk dat we investeren in bijvoorbeeld bruggen en tunnels. Dat levert veel reistijdwinst op en maakt de fiets een aantrekkelijk alternatief voor de auto!”

Voor de gemeente Stadskanaal staat ook een snelfietsroute op de kaart. Deze F-route zou aangelegd moeten worden tussen Stadskanaal en Musselkanaal en is inmiddels in verkennende fase bij de Fietsersbond, Provincie Groningen en Rijkswaterstaat.

Download hier de snelfietsroutes en plannen (fiets filevrij).

Eén reactie op “Snelfietsroute in beeld tussen Stadskanaal en Musselkanaal”

  1. Dan wél met hele goeie verlichting graag want meer dan de helft die ik tegenkom tussen Stadskanaal en Musselkanaal fiets zonder verlichting !! Daardoor is het regelmatig ronduit gevaarlijk om op het fietpad te rijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-