Direct naar de inhoud.

Treant scoort met laag ziekteverzuim

  • door:
  • op:
Refaja ziekenhuis  (F: BJ Brinkman RTV1)

STADSKANAAL – De drie ziekenhuislocaties (Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen) van Treant Zorggroep hebben een van de laagste ziekteverzuimcijfers van Nederland. Hetzelfde geldt voor de ondersteunende diensten van de zorggroep. Dat blijkt uit de Vernet Health Ranking 2018, een ranglijst waarin de verzuimcijfers van Nederlandse zorginstellingen per branche worden vergeleken. Treant scoort een 8,9 en behaalde daarmee de tweede plaats. De afgelopen twee jaar behaalde Treant ook de tweede plaats op de lijst.

Bij ziekte kijken medewerker en leidinggevende van Treant samen en al in een vroeg stadium naar de mogelijkheden. Ziek zijn overkomt je, verzuim kan soms worden voorkomen. Een voorbeeld: soms is iemand door een medische aandoening tijdelijk niet meer in staat om het eigen werk in hetzelfde tempo uit te voeren. Door het eigen werk aan te passen of op een andere afdeling tijdelijk ander werk te doen, kan de medewerker toch aan het werk blijven. De focus ligt op wat de medewerker nog wél kan en het gesprek daarover staat centraal. Daarnaast heeft Treant aandacht voor preventie van verzuim. Op tijd wordt bepaald of de belasting in het werk nog past bij de mogelijkheden van de medewerker. Treant wordt ondersteund door arbodienst Schreuderarbo. Door de inzet van het mobiliteitscentrum van Treant kan de medewerker vroegtijdig begeleid worden naar ander werk.

Het ziekteverzuim van het ziekenhuis en de ondersteunende diensten van Treant Zorggroep was in 2018 respectievelijk 4,21 en 3,65 procent. Een laag ziekteverzuim draagt bij aan de kwaliteit van zorg: hoe minder invalkrachten nodig zijn, hoe vaker de patiënt hetzelfde gezicht aan zijn of haar bed heeft.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal