Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial bijna volgeboekt

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De Freddie Pranger Memorial, het G-voetbal van vv SJS uit Stadskanaal dat op zaterdag 7 september wordt gehouden, is nagenoeg volgeboekt.

Er hebben zich inmiddels 34 teams aangemeld en met twee Duitse teams lopen nog contacten. 36 teams is met maximum, meer kan het complex aan de Julianastraat in Stadskanaal niet aan. In totaal zullen rond de 500 G-voetballers en hun begeleiders naar het noorden afreizen. Daarmee behoort het toernooi tot de grootste senioren G-voetbaltoernooien in Nederland.

Nog nooit eerder in het 7-jarig bestaan van het toernooi was er al in een zo vroeg stadium dit aantal aanmeldingen bereikt en is er voor eventuele belangstellenden alleen nog maar plaats op de wachtlijst.

Onder de deelnemers zijn veel nieuwe teams. Naast verenigingen uit het noorden komen er ook teams uit onder andere Limburg, Zeeland en Brabant. Daarnaast komt een fors deel van de deelname uit België en Duitsland. Het toernooi is daarmee ook met recht internationaal.

Ruim 200 deelnemers en begeleiders zullen een weekend lang overnachten in het Pagecentrum. Het gaat om de teams die van ver weg komen en voor wie de trip naar Stadskanaal op één dag te veel van het goede zou worden.

De kosten voor de overnachting worden hoofdzakelijk opgebracht door fondsen. Voor deelname uit Duitsland is sinds kort een leuke samenwerking opgezet met de EDR (Eems Dollard Regio). Verder kan de organisatie rekenen op de steun van partner FC Emmen en de stichting Naoberschap United.

Voor de organisatie zet SJS meer dan 50 vrijwilligers in.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal