Direct naar de inhoud.

Samenwerking Eems Dollard Regio en Freddie Pranger Memorial

Eems Dollard + Regio

STADSKANAAL – De Freddie Pranger Memorial, het internationaal G-Voetbaltoernooi van SJS en de Eems Dollard Regio (EDR) zijn een samenwerking aangegaan. Dit heeft onder andere geresulteerd in een financiële bijdrage en extra aanmeldingen van Duitse teams.

Aan het inmiddels nagenoeg volgeboekte toernooi deden al diverse Duitse teams mee. Deze teams komen veelal uit de buurt van Münster. Om dit aantal verder uit te breiden heeft de toernooiorganisatie contact gezocht met de EDR. Dat leverde meteen al resultaat op. Door de bemiddeling van medewerkers van de EDR konden na korte tijd twee nieuwe teams uit het Duitse Leer worden ingeschreven.

Het leggen van contacten voor teams met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in Duitsland is ingewikkelder dan in Nederland. In ons land zijn de teams ondergebracht bij verenigingen die zijn aangesloten bij de KNVB. G-teams spelen ook in competitieverband. Daardoor is er een goed overzicht van het G-voetbal in Nederland. In Duitsland kent men geen georganiseerde competitie en zijn G-teams meestal gelegenheidsteams van sociale werkplaatsen die op gezette tijden onderlinge toernooien organiseren. Daardoor zijn ze lastiger te vinden. Door gebruik te maken van de contacten en de kennis van de EDR kan het netwerk in Duitsland verder worden ontwikkeld.

De Freddie Pranger Memorial vindt plaats op zaterdag 7 september 2019 op het terrein van vv SJS in Stadskanaal en behoort met 36 senioren teams tot de grootse G-voetbaltoernooien van Nederland. Naast teams uit de regio Noord Nederland en Duitsland zijn er ook teams uit België, Zuid Nederland en Zeeland ingeschreven. Het toernooi wordt in het kader van het INTERREG VA Programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede de deelstaat Niedersachsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-