Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eigen bijdrage WMO vanaf 20 mei

Gemeentehuis Stadskanaal (F: B.J. Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – Eind vorig jaar heeft het ministerie van VWS een maximale eigen bijdrage van € 17,50 per vier weken ingevoerd voor hulp en ondersteuning in de vorm van maatwerkvoorzieningen vanuit de Wmo. Het abonnementstarief is ook ingevoerd voor de Algemene Voorziening Schoonmaak (AVS).

Overgangsfase

Voor de eerste vijf zorgperiodes (31 december 2018 tot en met 19 mei 2019) wordt deze verhoging van de eigen bijdrage door de gemeente betaald. Tot die datum is de eigen bijdrage dus maximaal € 12,00 (€ 1,50 per uur). Na deze overgangsfase brengt de gemeente het maximale bedrag van € 17,50 per zorgperiode in rekening (€ 2,19 per uur, € 0,69 per uur meer) bij afname van 8 uur.

De voorziening is gebaseerd op een maximum in te zetten aantal uren van 105 per jaar. Deze mogen flexibel worden ingezet. Hierdoor kan de eigen bijdrage per periode verschillen; men betaalt naar het aantal verbruikte uren per periode.

Bijzondere omstandigheden

De eigen bijdrage is een door de wetgever vastgesteld bedrag dat in principe iedereen vanuit zijn of haar inkomen moet kunnen betalen. Indien u van mening bent dat u de verhoging van de bijdrage niet kunt betalen, neem dan contact op met de gemeente. U moet dan wel aantonen waarom uw omstandigheden zodanig zijn dat u deze eigen bijdrage niet kunt betalen.

(ingezonden)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

2 Reacties op “Eigen bijdrage WMO vanaf 20 mei

  1. K.L.B.Brader

    Dat noemt zich WMO Stadskanaal, en die andere noemt zich RSR nou Welzijn waren 1000 maal beter en daar gelden invaliden Bij WMO Stadskanaal en RSR gelden invaliden niet, maar wat WMO Stadskanaal en RSR denken aan geld en gelden invaliden niet. en wat heb ik aan een scootmobiel waar rollator moet vastbinden met snelbinder terwijl het door RSR gemakkelijk is optelossen

  2. Bert Kruize

    wat mij elke keer weer opvalt is dat er GEEN rekening gehouden wordt met de laagte inkomens. Voor deze groep is elke verhoging een verlaging van het netto inkomen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.