Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial mudvol

  • door:
  • op:
SJS
SJS

STADSKANAAL – Voor het eerst in het bestaan van de Freddie Pranger Memorial, het internationale G-Voetbaltoernooi van SJS, kunnen teams die zich nu nog aanmelden alleen nog maar op de wachtlijst. In totaal zijn er 38 teams ingeschreven. Dat is meer dan aanvankelijke limiet, maar de organisatie heeft kans gezien het schema zo in te richten dat er nog voor twee twee extra teams een plekje is. Een van de laatste aanmeldingen komt van het kersverse G-Voetbalteam van De Treffer ’16 uit 2e Exloërmond. Deze vereniging is nog maar net gestart met G-Voetbal en is door SJS uitgenodigd om deel nemen aan het toernooi om zo het initiatief een extra zetje mee te geven.

Op zaterdag 7 september zullen ruim 500 spelers en begeleiders afreizen naar Stadskanaal. Voor meer dan de helft hiervan is dat ook nog een verre reis. Veel teams komen van buiten de noordelijke regio, onder andere uit  België, Duitsland, Limburg, Brabant en Zeeland. Een deel verblijft al in Stadskanaal. Voor hen is het hele weekend kost en inwoning geregeld in vakantiepark Het Pagedal.

Forse kosten

Met het groeien van het deelnemersaantal, zeven jaar geleden werd er gestart met 11 teams hoofdzakelijk uit het noorden, lopen ook de kosten flink op. Het onderbrengen van bijvoorbeeld 200 spelers met hun begeleiders zorgt al voor een stevige druk op de begroting. Verder is er voor iedere speler en begeleider  een medaille en een aandenken, krijgt elk team een fraaie beker en kan iedereen tussen de middag rekenen op een lunchpakket. Niettemin lukt het elk jaar weer de begroting sluitend te krijgen. Daarvoor zorgt een groot aantal fondsen en lokale ondernemers. De spelers en begeleiders betalen niets. De enige kosten die ze maken is het vervoer naar Stadskanaal. Al met al is de begroting in de voorbije jaren al flink boven de 20.000 euro uit gestegen. Wat in 2012 klein en bescheiden begon mag zich momenteel rekenen tot één van de grootste en populairste G-Voetbaltoernooien in Nederland.

Extra voorzieningen

 Om alles bij de openingsceremonie en de prijsuitreiking in goede banen te leiden en het zo in te richten dat niemand iets hoeft te missen moeten er extra voorzieningen worden aangebracht. De huidige tenten zijn te klein geworden voor de vele honderden die in de prijzen vallen. De organisatie denkt hiervoor de oplossing te gaan vinden in een groot overdekt podium. Want het enige wat je niet in de hand hebt is het weer.

 Fondsen en FC Emmen

De Freddie Pranger Memorial heeft al vanaf de start een vaste groep fondsen aan zich weten te binden. De gemeente Stadskanaal ondersteunt het evenement met een jaarlijkse bijdrage. Daarnaast zijn de stichting Wildervankfonds, Handicap.NL, het Sinnigefonds en het Fonds Gehandicaptensport altijd bereid om de portemonnee te trekken. Sinds enkele jaren zijn daar het Foppefonds, de Dirk Kuytfoundation, de stichting SET en de stichting SPZ bijgekomen. Nieuw dit jaar is de samenwerking en financiële bijdrage vanuit de EDR. Op allerlei gebied moet inkopen worden gedaan. Dit gebeurt steevast bij lokale ondernemers, die op hun beurt mooie kortingen geven op de bestellingen. FC Emmen is ambassadeur van het toernooi en laat zich prominent en geheel kosteloos van haar beste kant zien. Hoogtepunt daarbij is de finale van de keepersbokaal, waar spelers van FC Emmen de penalty’s nemen. Ook gratis zijn de honderden vrijwilligersuren die de SJS-ers in het toernooi steken. Zo draagt iedereen een steentje bij om van het evenement weer een succes te maken.

Internationaal

 De teams die aan het toernooi meedoen zijn senioren teams ui Nederland, Duitsland en België. De leeftijdsgrens ligt vanaf ongeveer 18 jaar. Alle spelers (m/v) hebben een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en zijn voor het beoefenen van hun favoriete sport helemaal op G-Voetbal aangewezen. In Nederland de België spelen ze in competitieverband. In Duitsland bestaan de teams vaak uit medewerkers van sociale werkplaatsen die onderling toernooien organiseren.

 Deelnemende teams:

 

A Categorie
vv Bargeres Emmen
vv SJS G1 Stadskanaal
Freckenhorster Werkstätten G1 Warendorf (D)
TSC “04/Spcl Irene Tegelen
KV Mechelen Mechelen (B)
JAGO St Amandsberg G1 St Amandsberg (B)
Kids United G1 Groningen
sv TEC Tiel
Sportfreunde 08/21 Bottrop (D)
vv Bavel Bavel
 

B Categorie

SJS G2 Stadskanaal
Karthaus Kickers Dülmen (D)
vv Drenthina G1 Emmen
sc Bolsward G1 Bolsward
Blauw Wit ‘34 Leeuwarden
HS 88 Hoogezand
fc ODA Weert
Lebenshilfe Leer (D)
vv BATO Winschoten
De Broekster Wâlden Damwoude
Fortuna Gronau G1 Gronau (D)
 

C Gategorie

Karthaus Kickers G2 Dülmen (D)
vv Drenthina G2 Emmen
sc Bolsward G2 Bolsward
De Brug Groningen
JAGO St Amandsberg G1 St Amandsberg (B)
SV Marum Marum
Kids United G2 Groningen
AWG St. Antonius Haus Schöppingen (D)
SSV ‘65 Goes
Greenstars Boutersum (B)
Asser Boys Assen
SAG (Gorecht/Asser Boys) Assen/Haren
SIMIKOS Wildert-Essen (B)
Grasstuivers Hofstade (B)
Freckenhorst  Werkstätten G2 Warendorf (D)
Fortuna Gronau G2 Gronau (D)
De Treffer ‘16 2e Exloermond

 

 

 

 

 

 

   

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal