Direct naar de inhoud.

Informatieavond ‘Pekela geeft gas!’

  • door:
  • op:
Foto: Pekela geeft gas

NIEUWE PEKELA – Op donderdag 13 juni 2019 organiseert de werkgroep ‘Pekela geeft Gas!’ een informatieavond voor inwoners van Boven Pekela en Doorsneebuurt. Tijdens de bijeenkomst in Dorpshuis De Riggel wordt toelichting gegeven over de ideeën achter het project, welke doelstellingen de werkgroep heeft én wat deelname aan het project kan opleveren voor gezinnen.

De werkgroep ‘Pekela geeft Gas’ is een burgerinitiatief en heeft als doel: een aardgasvrij Boven Pekela/Doorsneebuurt. Om dit te realiseren heeft de werkgroep een plan opgesteld waarbij alternatieven genoemd worden om aardgas te vervangen voor andere energiebronnen. Voor het project is € 4 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Alle geïnteresseerde gezinnen in Boven Pekela/Doorsneebuurt  kunnen deelnemen aan het project.

 Pilot “Pekela geeft gas”
Ruim 60 gezinnen hebben al aangegeven mee te willen doen aan de pilot ‘Pekela geeft gas!’ waarbij zij een huishouden voeren zonder aardgas. Tijdens de informatieavond deelt éen van deze pioniers zijn ervaringen tot nu toe. Ook vertellen  welke alternatieve energiebronnen worden gebruikt én natuurlijk wat deelname aan het project oplevert.

De avond wordt geopend door wethouder Jaap van Mannekes, ook andere stakeholders, zoals Enexis, Bareau en de stichting Samen Energie Neutraal geven aan welke rol zij spelen in het behalen van de doelen van dit project. Avondvoorzitter is Martin van der Kooij, voormalig coördinator van de Groninger EnergieKoepel en bestuurslid van Pekela Duurzaam.

Inloop  vanaf 19:00 uur, aanvang presentatie 19.30 uur, afsluiting 21.15 uur.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal