Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw maaibeleid gemeente Pekela

Wethouder Jaap van Mannekes – Foto: Herman Alink /RTV1

PEKELA – De gemeente Pekela heeft een nieuw maaibeleid vastgesteld. In delen van Pekela, met name in het buitengebied, wordt er minder vaak het gras gemaaid. Op die plekken wordt er geklepeld. Met dit nieuw maaibeleid wordt er ongeveer €50.000,- bespaart als uitvoering op de bezuinigingsopdracht van de gemeenteraad.

Biodiversiteit vergroot
Wethouder Jaap van Mannekes: “Het aangezicht gaat er op bepaalde plekken natuurlijker uitzien. Door minder te maaien wordt de biodiversiteit vergroot. Daardoor kunnen zich meer insecten vestigen, waaronder natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups, wat weer ten goed komt ter bestrijding daar van.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Nieuw maaibeleid gemeente Pekela

  1. Dat is goed nieuws voor elke armlastige gemeente. Stop dus met het maaien en er kunnen tonnen worden bespaard en niet alleen met maaien maar ook met de bestrijding van de eikenprocessierups.De bevolking krijgt als kers op de taart een veel rijker samengesteld openbaar groen met een bijzondere biodiversiteit. Hulde voor de bestuurders van Pekela.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.