Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eigen centrale bibliotheek voor De Baldakijn

Leerlingen en wethouder Hamster openen de bibliotheek – (F: De Baldakijn)

STADSKANAAL – De Baldakijn, school voor speciaal basisonderwijs in Stadskanaal heeft woensdag een eigen schoolbibliotheek in gebruik genomen. Wethouder Johan Hamster (CU) opende de bibliotheek samen met enkele leerlingen en schooldirecteur Henk Mik.

Zeer gewenst

Volgens de schooldirecteur is de bibliotheek zeer gewenst omdat het een grote bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het leesvermogen van de leerlingen. Mik: “Op onze school zitten veel kids die moeite hebben met lezen en deze eigen bibliotheek draagt er hopelijk aan bij dat lezen en de zin in een boek lezen groter gaat worden”. Kinderen tussen 4 en 12 jaar die leer en gedragsproblemen hebben krijgen onderwijs op de Baldakijn. Deze kinderen komen voornamelijk uit stadskanaal en omgeving.

Biblionet

De nieuwe ‘centrale’ bibliotheek is gesitueerd in een apart lokaal. Om het financieel rond te kunnen maken heeft de gemeente er ook geld bijgedaan. Ook is de stichting biblionet Groningen bij de inrichting betrokken en zorgt ervoor dat er geregeld nieuwe boeken aanwezig zijn. Kinderen van alle groepen mogen gebruik maken van de boekencollectie.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.