Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Roelf B. krijgt extra Nederlandse advocaat

F) Pixabay

STADSKANAAL – Roelf B. de atleet uit Stadskanaal die aangehouden is op verdenking van drugshandel krijgt hulp van PrisonLAW. Dat melden diverse media.

Deze stichting biedt juridische hulp aan Nederlanders die in het buitenland vast zitten.

De voor drugshandel opgepakte atleet Roelf B. heeft moeite met de omstandigheden in de Hongaarse cel, waar hij zeker een maand moet verblijven.

(Bron: DVHN, 112Gr)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

2 Reacties op “Roelf B. krijgt extra Nederlandse advocaat

 1. Voorzover ik dit bericht https://24.hu/belfold/2019/09/13/sziget-fesztival-holland-kabitoszer-100-millio-letartoztatas/ lees via de Google translate functie dat het heel waarschijnlijk is dat het voorarrest wordt verlengd tot en met 9 december. (Met drie maanden.) De officiële webstek van Hongaarse rechtbanken heeft nog geen nieuwe berichtgeving https://birosag.hu/aktualis-kozlemenyek/fovarosi-torvenyszek-letartoztatas-kabitoszer-kereskedelem-buntette-miatt-0

  Op de webstek 24.hu valt daarnaast een artikel te lezen dat stelt dat nieuwe wetgeving strenger aan het worden is. En dat het niet werkt, omdat mensen die worden opgepakt steeds grotere partijen bij zich hebben. En er is ook een pleidooi om meer onderscheid te maken tussen hard en soft drugs. https://24.hu/belfold/2019/09/14/kabitoszer-btk-buntetes/

  Waarschijnlijk, was de intentie van de Kanaalsters meer om, gelet op de 500 prijslijsten, meer gericht op het af en tor een pilletje idee. En ja het festival trekt 530.000 bezoekers uit ruim 100 landen https://www.entertainmentbusiness.nl/live/530-000-bezoekers-voor-27e-editie-sziget-festival/ dan valt de hoeveelheid meegebrachte waar relatief mee. Een vorm van sorry zeggen zou de heren wellicht kunnen helpen.

  Daarnaast is het toch handiger om dan maar iets met broodjes kaas of kroket te gaan ondernemen, cq amaryllisbollen, droge bonen of de bekende “wooden shoes”, als je een paar stuivers wil verdienen. Daar mag vanuit de Kamer van Koophandel (KvK) in Groningen op regionale schaal meer media aandacht aan worden besteed. Vooral omdat de regio Oost Groningen, al jaren, niet de meest rijke regio van Nederland is. Op deze wijze kunnen mogelijkheden ontstaan voor het genereren van inkomsten op veilige wijze. Door oa rekening te houden met lokale gewoonten.

  Tenslotte meldt de webstek van De Gelderlander https://www.gelderlander.nl/rheden/dennis-25-uit-velp-wacht-al-twee-jaar-in-hongaarse-cel-op-zijn-rechtszaak~ae7de7f7/ dat de tijd tot het komen van een oordeel door rechters lang kan duren. In anonimiteit wacht Dennis G. uit Velp al ruim twee jaar en twee maanden op zijn zaak.

  “Nooit privacy, altijd op elkaars lip. Drie keer per week mogen ze met zijn zessen vijf minuten douchen, vaak met koud water. Het eten is er slecht. Er is geen psychische hulp, geen sport, geen ontspanning. En een nachtje ongestoord slapen kennen ze niet in de Hongaarse gevangenis. Een paar keer nacht gaat het licht aan en worden de gevangenen hardop geteld”, schetst moeder Gea de situatie van haar zoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.