Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jan Nieboer wil met de partij DGB de politiek in

Jan Nieboer vecht tegen de windmolens (F: RTV1)

EXLOËRMOND – Tegenwind Veenkoloniën en Platform Storm hebben plannen voor een eigen politieke partij die over twee jaar mee moet doen aan de Tweede Kamerverkiezingen. De Nederlandse ‘Don Quichot’ Jan Nieboer uit 2e Exloërmond wil hiervoor de partij Het ‘Drents-Gronings Belang’ (DGB) oprichten.

Verdachte

Nieboer zat enkele weken gevangen in verband met beschuldigingen van het versturen van dreigbrieven aan windturbinebouwers en is vastbesloten de politiek getinte plannen uit te voeren ondanks het feit dat hij nog steeds verdachte is. Hij vindt het onterecht dat het Noorden wordt opgezadeld met windturbines, zout- en gaswinning alsmede stikstof- en CO2-opslag. “We zijn een wingewest” zegt hij in het DvhN. “Dat moet afgelopen zijn. Desnoods scheiden wij ons van Nederland af, of worden we autonoom, naar voorbeeld van Spaans Baskenland”.

Samenwerking

Nieboer hoopt op samenwerking met de partijen FvD en PVV die ook ageren tegen de doorgeslagen ‘groene’ politiek. Hij wil gewoon het aardgas handhaven door het te importeren. Verder is hij voorstander van zonne-energie. Een prima alternatief voor de windturbines. Ook Lies Zondag van Tegenwind N33 steunt hem hierin. Beiden vinden dat windmolens niet op land horen te staan maar in zee.

Verkiezingen

Of de nieuwe lokale politieke partij in de toekomst kans maakt op veel zetels valt nog te bezien. Mochten alle Groningers en Drenten die tijdens de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen lokaal stemden nu op het ‘Drents-Gronings Belang’ stemmen levert dit maar één zetel op.

Als de partij bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 toch de kiesdrempel zou halen wil Nieboer zelf graag zitting nemen in de Tweede Kamer. Dat heeft hij inmiddels laten weten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Jan Nieboer wil met de partij DGB de politiek in

 1. Die man is echt echt ziek.
  Heeft wel wat van over gehouden in gevangenissen .
  En dat al partij van het Noorden al bestaat
  (GFD

 2. Johan03669@gmail.com

  Als je in de politiek wil moet je ook tegen je verlies kunnen, het gaat echt niet altijd zoals hij het wil.
  Dit moet hij eerst leren om ook te verliezen.
  Je kan tegenwoordig overal een partij voor oprichtten, het zíjn dan vaak tegen partijen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.