Direct naar de inhoud.

1e windmolen levert elektriciteit aan het net

  • door:
  • op:
F: 1e turbine aan de Mondenweg – Windpark Drentse Monden en Oostermoer

NIEUW BUINEN – De bouw van de eerste windturbine (Nordex 131) van Windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ is  vorige week woensdag afgesloten met de officiële in bedrijf stelling. Vanaf dat moment leverde de windturbine elektriciteit aan het net.

Verlichting

De windmolen had ook eerst tijdelijke verlichting. Die was direct nodig vanwege de luchtvaart. Inmiddels is deze verlichting aangepast naar de definitieve versie: 1 witte knipperende lamp overdag en een rode permanente verlichting in de nachtelijke uren.

Metingen

LOFAR en windturbine

Van maandag 2 september t/m zaterdag 14 september worden met de LOFAR radiotelescoop in Exloo zogenoemde pre-kwalificatie metingen uitgevoerd aan de eerste windturbine van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer.

Tijdens de metingen staat op het parkeerterrein langs de Drentse Mondenweg (nabij de windturbine) een hijskraan met een testapparaat. Dat apparaat is ook gebruikt bij tests eerder dit jaar.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal