Direct naar de inhoud.

Huiseigenaren Musselkanaal krijgen advies energiegebruik

  • door:
  • op:

 

.

MUSSELKANAAL – Een honderdtal huiseigenaren in Musselkanaal krijgt in de komende maanden vrijblijvend advies over hun energieverbruik aangeboden. Hiermee krijgt Musselkanaal een unieke pilot. De pilot richt zich op 100 huishoudens in drie gebieden, te weten de Heesterbuurt, het Musselpark en Havenkade –Marktkade. Het doel is om energie te besparen. Deze groep van huiseigenaren is uitgekozen voor de pilot, omdat uit onderzoek blijkt dat hun energieverbruik verhoudingsgewijs hoog is. Het programmabureau van het Regionaal Woon- en Leefbaarheidsplan Oost Groningen voert de pilot uit, afgekort als RWLP ( www.RWLP.nl ) en is mede gefinancierd door de provincie Groningen.

Advies

De eigenaren krijgen advies van een energiecoach. Met deze tips kunnen zij hun energienota verlagen. De huishoudens die aan de pilot deel kunnen nemen ontvangen een brief. Bewoners van de 100 geselecteerde woningen kunnen zelf aangeven of zij wel of niet mee willen werken aan de pilot. Gezien de te verwachten besparingen op het energieverbruik is de verwachting dat de bewoners van alle geselecteerde woningen mee willen doen aan deze pilot. De resultaten zullen in de zomer van 2020 duidelijk zijn. Aan de hand hiervan kunnen ook plannen gemaakt worden om andere huiseigenaren in Musselkanaal deel te laten nemen aan dit project.

Levendig Musselkanaal

Samen maken we het lint mooier en sterker. Mensen delen hun zorgen en dromen en nemen het heft in eigen handen om hun leven in Musselkanaal nog mooier te maken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we in de toekomst een levendig en zelfstandig dorp blijven. Levendig Musselkanaal! Aandacht voor energiebesparing en de aanpak van de particuliere woningvoorraad kunnen hierin niet ontbreken. Dorpsbelangen Musselkanaal, Ondernemersvereniging, Lefier, gemeente Stadskanaal en Welstad geven de ontwikkeling in Musselkanaal een extra impuls.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal