Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Delen centrum gestremd voor aanleg fietsstraat

.

STADSKANAAL – Vanaf maandag 28 oktober werkt aannemer Avitec infra & milieu NV aan delen van de Navolaan en de Europalaan voor de verdere aanleg van de fietsstraat in het centrum van Stadskanaal.

Hierdoor is een deel van de Navolaan vanaf die datum gedeeltelijk dicht voor alle verkeer. Het gaat om het stuk vanaf het City hotel tot iets voorbij de Babbelaar. Aansluitend is het stuk van de Europalaan tot aan de inrit van de parkeerplaatsen aan het Generaal Maczekplein ook afgesloten.

De parkeergarage Stadsparking is tijdens de werkzaamheden alleen bereikbaar via de in- en uitgang bij het Geert Teisplein. Dit blijft ook de definitieve in- en uitgang van de Stadsparking. De winkels en horeca blijven gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden die naar verwachting eind november klaar zijn. Dit is een onderdeel van de aanpak verkeersplan binnen Centrumvernieuwing Stadskanaal.

Alle ruimte voor fietsers met veilige routes
De nieuwe fietsstraat vanaf het politiebureau tot het centrum geeft fietsers alle ruimte. Automobilisten zijn hier te gast. De auto’s mogen vanaf één kant inrijden, vanaf de nieuwe kruising bij het politiebureau tot aan de Babbelaar. Daar kunnen ze vervolgens alléén linksaf de Europalaan in. Naar verwachting kan het verkeer vanaf eind november gebruik maken van deze verbinding.

Het doel van deze herinrichting is om doorgaand verkeer zo veel mogelijk om het centrum heen te leiden en fietsers meer ruimte te bieden. Zo wordt het centrumgebied beter bereikbaar voor fietsers, voetgangers en auto’s van centrumbezoekers. www.centrumvernieuwing.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.