Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw projectplan Meander, SBB en Noorderpoort

.

VEENDAM – Zorggroep Meander, SBB en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam blijven het Gildeleren verder ontwikkelen en beginnen nu met een gecombineerde manier van opleiden. Daarmee kunnen studenten van de opleiding Servicemedewerker Breed, niveau 2 doorstromen naar de combi opleiding Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg, niveau 3. Op donderdag 12 november wordt een addendum aan het projectplan feestelijk ondertekend.

“We willen samen onze rol pakken als één van de grootste (zorg)-opleiders in de regio.”

Zorggroep Meander en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam werken al jaren samen om studenten op te leiden via het Gildeleren op o.a. de locaties Breehorn en Veenkade in Veendam. Waar eerst alleen de studenten van de opleiding servicemedewerker Breed, niveau 2 werden opgeleid starten wij nu met studenten die de combi opleiding Verzorgende IG / Maatschappelijke Zorg volgen. Het opleiden van studenten via het Gilde biedt veel mogelijkheden om van elkaar en met elkaar te leren. Voor zowel de studenten als de medewerkers van Zorggroep Meander.

Doordat niveau 2 studenten kunnen doorstromen naar niveau 3 en een diploma Verzorgen IG / Maatschappelijke Zorg kunnen behalen, staan ze sterker op de arbeidsmarkt. “Met de arbeidskrapte in de regio, willen we hiermee ook onze rol pakken als één van de grootste werkgevers en opleiders in de zorg in de regio,” zegt Peter Drenth, directeur Zorggroep Meander. “We werken nauw samen met het SBB en Noorderpoort Beroepsonderwijs Veendam om toekomstige medewerkers op te leiden.” Natuurlijk hoopt Zorggroep Meander de studenten in eigen huis een baan aan te bieden, waar ze de visie van Meander al goed hebben leren kennen.

Dankzij de uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst kunnen nu ook studenten in de regio Veendam op niveau 3 studeren binnen een Gilde. Het feit dat de zogenaamde skills lessen, de praktijklessen in verpleegtechnische vaardigheden, binnen de zorggroep worden gegeven door twee van Zorggroep Meander’s eigen verpleegkundigen, in samenwerking met de Gildedocent, is een belangrijke onderscheidende factor.

De studenten van het huidige Gilde nemen een groot deel van de organisatie van deze feestelijke bijeenkomst voor hun rekening.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.