Direct naar de inhoud.

Inspraak dorpsbelangen bij heropening AZC Musselkanaal

  • door:
  • op:
Wordt het AZC Musselkanaal nieuw leven ingeblazen?

MUSSELKANAAL – Nu het azc in Ter Apel bijna vol zit zoekt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) nieuwe locaties. Ook in Oost-Groningen. Het oude azc in Musselkanaal ligt voor de hand, toen het in 2018 sloot, was de samenleving verbolgen. Het kostte namelijk werkgelegenheid en de ervaringen waren (na 25 jaar) prima met de opgevangen asielzoekers.

“Nu ligt het toch wel iets anders”, zegt Ben Schomaker van dorpsbelangen Musselkanaal. “We zitten niet te wachten op veiligerlanders, zoals in ter Apel. ” Daarom wil dorpsbelangen graag aanschuiven in de gesprekken tussen COA en de gemeente Stadskanaal. Het was onzeker of Musselkanaal aanwezig mocht zijn bij deze gesprekken.

Onrust

Om onrust te voorkomen maar ook om met open vizier gesprekken aan te gaan heeft gemeente Stadskanaal besloten dat ook dorpsbelangen mag aanschuiven bij de onderhandelingen. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente woensdagavond nadat burgemeester Froukje de Jonge met voorzitter Schomaker van stichting dorpsbelangen had gebeld.

Opgelucht

Schomaker is opgelucht dat er een terugkoppeling is gekomen. “Volgende week gaan we aan tafel, dan krijgen we ook meer uitleg.” De persoonlijke toenadering van burgemeester De Jonge kan hij waarderen: “Zo hoort het ook, en zo zijn wij het gewend van de gemeente. We hebben er alle vertrouwen in dat we nu bij het gesprek betrokken worden en aan tafel mogen schuiven”, zegt hij in het DvhN.

Stadskanaal staat positief tegenover een eventuele heropening mits het voor langere tijd is.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal