Direct naar de inhoud.

Provincie ondersteunt jonge landbouwers

  • door:
  • op:
Groninger landbouw vanuit de lucht – (F: B. J. Brinkman – RTV1)

GRONINGEN – Voor jonge landbouwers die duurzaam willen investeren in hun bedrijf stelt de provincie Groningen 410.000 euro beschikbaar. De Regeling Jonge Landbouwers is vooral bedoeld om de aanschaf van modernere installaties en machines te stimuleren, waarmee de jonge landbouwer kan bijdragen aan verbeteringen van het milieu, dierenwelzijn, de volksgezondheid, het landschap of de biodiversiteit.

Jonge boeren zitten financieel vaak krap, omdat ze het bedrijf net hebben overgenomen of bezig zijn met het overnameproces. Het geld is bedoeld als steun in de rug bij de aanschaf van moderne en duurzame installaties of machines. De modernisering moet een duurzame impuls geven aan de bedrijfsvoering. Investeringen die alleen of hoofdzakelijk gericht zijn op verbetering van de rentabiliteit van bedrijven en vervanging door dezelfde goederen die al op het bedrijf aanwezig zijn, komen niet in aanmerking.

Vijfde regeling
De regeling wordt van 2 december 2019 tot 7 februari 2020 voor de vijfde keer opengesteld. De helft van de 410.000 euro komt uit EU-gelden.

Uitvoering door RVO
De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) verzorgt de uitvoering van de Regeling Jonge Landbouwers. Meer informatie over de regeling en de investeringscategorieën is te vinden op: www.rvo.nl.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal