Direct naar de inhoud.

Treinverbinding Emmen laat nog even op zich wachten

  • door:
  • op:
Arriva Spurt – (F: BJ Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL/DEN HAAG – Nu de haalbaarheid wordt onderzocht voor een (hogesnelheids)lijn Groningen-Drachten-Heerenveen-Emmeloord-Lelystad-Amsterdam/Schiphol wordt er ook gekeken naar andere trajecten.

Na een stevige lobby vanuit Noord-Nederland komt er (opnieuw) een serieus Lelylijn onderzoek, zo staat te lezen in het Dagblad van het Noorden vandaag. De SP wil liefst voorjaar 2020 al de eerste uitkomsten hiervan ‘want haast is geboden’, aldus Sem Lacin.

Veendam-Stadskanaal-Emmen

Gelijktijdig vroeg Stieneke van der Graaf (CU) de minister ook te kijken naar de haalbaarheid van de Nedersaksenlijn. De spoorlijn die Enschede-Coevorden-Emmen-Stadskanaal-Veendam-Hoogezand-Groningen aan elkaar verbindt.

Dat ging infra-minister Cora van Nieuwenhuizen echter allemaal net iets te snel. Eerst geeft ze opdracht tot een haalbaarheidsonderzoek naar de Lelylijn. Voorlopig komt er nog geen aanvullend onderzoek naar de Nedersaksenlijn. Dit traject duikt pas op zijn vroegst op in het zogenoemde ’toekomstbeeld voor het openbaar vervoer 2040′.

Een schets van de Nedersaksenlijn – (F: RTV Noord)

Stadskanaal wordt nog aan het spoor aangesloten zoals eerder besloten. In 2024 kan de éérste trein vertrekken. Daarmee is Stadskanaal voorlopig ook eindstation in een traject wat (hopelijk) ooit nog zal worden doorgetrokken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal