Direct naar de inhoud.

Toch haalbaarheidsonderzoek Nedersaksenlijn

  • door:
  • op:
De Nedersaksenlijn een stap dichterbij – (F: BJ Brinkman-RTV1)

STADSKANAAL – Er komt toch een haalbaarheidsonderzoek naar de aanleg van de Nedersaksenlijn. Dat is een rechtstreekse spoorverbinding tussen Groningen en Enschede via Veendam, Stadskanaal en Emmen. Reizigers die per spoor vanuit Groningen naar Twente willen moeten nu nog een grote omweg nemen omdat er geen treinverbinding mogelijk is tussen Emmen en Stadskanaal.

Motie

De 2e Kamer ging dinsdag 3 december unaniem akkoord dankzij een ingediende motie voor een haalbaarheidsonderzoek voor de aanleg van een spoorlijn tussen Emmen en Stadskanaal.

ChristenUnie

De motie werd, mede namens CDA,VVD en D66, ingediend door het Groningse Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie). De kosten van het ontbrekende spoor tussen Stadskanaal en Emmen worden geschat op 250 miljoen euro.

Zuidoost Groningen

De aanleg van de spoorlijn is van groot sociaal en economisch belang voor het Veenkoloniaal gebied, Zuidoost Groningen en Drenthe en Twente. Van der Graaf: “De Nedersaksenlijn staat nu echt op de agenda in Den Haag. Dit haalbaarheidsonderzoek is een belangrijke stap. Ik ben heel blij met deze brede steun”, aldus Stieneke van der Graaf in het DvhN.

Van Nieuwenhuizen

Eerder vond minister Cora van Nieuwenhuizen een haalbaarheidsonderzoek naar de Nedersaksenlijn  net iets te snel en gaf ze enkel opdracht tot een haalbaarheidsonderzoek naar de Lelylijn.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal