Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen Freddie Pranger Memorial in 2020

(F: Archief RTV1)

STADSKANAAL – Het bestuur van voetbalvereniging SJS heeft besloten om het internationaal G-voetbaltoernooi, de Freddie Pranger Memorial, dat gepland stond op zaterdag 5 september 2020, een jaartje over te slaan.

De directe aanleiding is het plotseling uitvallen van Krijn Verweij, de coördinator van het evenement. Verweij werd begin november getroffen door een ernstig hartinfarct met een aantal medische ingrepen als gevolg.

Hoewel hij het naar omstandigheden goed maakt, zal zijn revalidatie vele maanden gaan vergen waarvoor hij al zijn energie nodig zal hebben. Het toernooi beschikt over een prima draaiboek en bij SJS zijn er voldoende krachten voor handen om een groot deel van de organisatie op zich te nemen, maar juist in deze periode wordt altijd de financiële en organisatorische basis gelegd. Daarbij is de rol van Verweij cruciaal.

Het bestuur van voetbalvereniging SJS ziet geen kans op zo’n korte termijn adequate vervanging te vinden. Om te voorkomen dat hierdoor het organisatieproces mogelijk verstoord kan raken, is besloten in 2020 geen toernooi te organiseren. De eerstvolgende datum dat de vele honderden G-voetballers weer naar Stadskanaal zullen afreizen is zaterdag 4 september 2021.

Een bijkomend feit is wel dat er nu meer ruimte ontstaat voor de aangekondigde renovatie van het kunstgrasveld op sportpark Julianastraat, die voor de komende zomer gepland staat. De gemeente Stadskanaal had uiteraard toegezegd er voor te zorgen dat alles uiterlijk rond 1 september klaar zou zijn, om het G-toernooi niet in de wielen te rijden, maar met die deadline kan nu wat worden opgeschoven in geval er iets tegen mocht zitten.

Krijn Verweij laat desgevraagd weten dat hij zijn toekomst met optimisme en vertrouwen tegemoet ziet en hoopt dat hij tegen het eind van volgend jaar zijn taken weer volledig kan hervatten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.