Direct naar de inhoud.

Rotary dit jaar in actie met ‘Sterren Stralen’

  • door:
  • op:

(F: Peter Panneman)
VEENDAM – Dinsdagavond werden onder het genot van warme Glühwein de lichtjes in de kerstboom op het Museumplein in Veendam officieel ontstoken t.b.v. het project “Sterren Stralen”.

De opbrengst is bedoeld voor kansloze Veendammer jongeren tussen 4 en 18 jaar die, meestal om financiële redenen, niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten. De lichtjes werden ontstoken door het oudste lid binnen de Rotary Veendam dhr. Wim Wigcherink.

Dit jaar zal de opbrengst worden besteed aan de inrichting van een nieuw school- en speelplein voor de Margaretha Hardenberg school en Wim Monnereau school. Kinderen in het Speciaal (Basis) onderwijs hebben extra veel beweging nodig om zich na het bewegen weer goed te kunnen concentreren in de klas. Hiervoor is een goed geoutilleerd school- en speelplein nodig met goede, uitdagende (passend bij het niveau) speel- en klimmaterialen. Het is een uitdaging om deze kinderen zich goed te laten ontwikkelen.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal