Direct naar de inhoud.

Fundering Monument familie Drenth aangelegd

  • door:
  • op:
Fundering voor Monument 21 aangelegd

STADSKANAAL – De stichting Drenth Monument gaat een kunstwerk realiseren ter nagedachtenis aan de familie Drenth. Zij hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak geboden aan zestien onderduikers. Allen hebben de oorlog wonderwel overleefd.

Knoalster Achterhuis

Het kunstwerk krijgt een plek aan de Barkelazathe nabij de plek waar het huis, beter bekend als het Knoalster Achterhuus destijds gelegen aan de Kromme Wijk, heeft gestaan. Het kunstwerk is ontworpen door het kunstenaarsduo Bernard Winkel en Leo Kaldenbach uit Ter Apel. Vijf in de regio gevestigde bedrijven zijn betrokken bij het realiseren van dit monument, zijnde Ingenieursbureau Ritsma, Avitec, J.C.Krans Aannemingswerken, Schutte Metaal en Sealteq.

Oorlogsgeschiedenis

Het stichtingsbestuur is zeer ingenomen met deze medewerking. “Middels dit kunstwerk willen we een bijzonder hoofdstuk van de oorlogsgeschiedenis van Stadskanaal aan toekomstige generaties doorvertellen” aldus voorzitter Jaap Duit van de stichting Drenth Monument. Het is de bedoeling dat volgend jaar mei, in het kader van 75 jaar bevrijding, het kunstwerk zal worden onthuld door Lammie Drenth, de 91 jarige dochter van Willem en Hindertje Drenth.

Voor meer informatie wordt verwezen naar www.monument21.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal