Direct naar de inhoud.

Stamppotritten: winterse kost in de trein

  • door:
  • op:

F: STAR museumspoorlijn
STADSKANAAL – Genieten van het winterse landschap en lekker eten? Dat kan op de zondagen 2 en 16 februari en zondag 1 maart 2020. “Tijdens een treinrit op de grens van Groningen en Drenthe wordt heerlijke stamppot geserveerd,” aldus de STAR.

Eten in de trein was vroeger heel gewoon. Zelfs in Nederland hadden binnenlandse (snel)treinen een restauratierijtuig. Tegenwoordig zie je het alleen nog maar in enkele internationale treinen. Maar ook bij Museumspoorlijn STAR is dat weer mogelijk. Op de zondagen 2 en 16 februari en 1 maart wordt er stamppot tijdens een treinrit geserveerd. Onderweg is het in de avondschemering genieten van het winterse landschap in de verlichte en verwarmde historische trein. De rit duurt circa anderhalf uur. De trein vertrekt rond 17.30 uur vanaf station Stadskanaal.

Reserveren
De prijs voor 12 jaar en ouder is €22,50. Kinderen tot en met 11 jaar betalen € 12. De prijs is inclusief stamppotbuffet en treinreis. Vanwege de beschikbare ruimte is reserveren verplicht voor deze ritten. Kaarten zijn online te koop via www.stadskanaalrail.nl. Telefonisch reserveren kan via (0599) 65 18 90. De rit van zondag 16 februari is uitverkocht.

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal