Direct naar de inhoud.

Grootste zonnepark van Nederland komt in de Veenkoloniën

  • door:
  • op:
Foto (RTV1 archief): Nadja Siersema-Orsel

NIEUW BUINEN – In Nieuw-Buinen wordt donderdag begonnen met de bouw van het grootste zonnepark van Nederland. Het gaat om een park van 100 hectare met 300.000 zonnepanelen. Het is een gezamenlijk project van aannemersbedrijf Avitec uit Nieuw-Buinen en Solarfields uit Groningen. Het park kan 120 megawatt aan stroom leveren, dat is goed voor 30.000 huishoudens.

Avebe

Het zonnepark in Nieuw-Buinen is samen met Avebe ontwikkeld. De helft van het park ligt op grond van Avitec, de andere helft van de zonnepanelen ligt op de vloeivelden van het aardappelzetmeelconcern. De aanleg kost 80 miljoen, aldus RTV Drenthe -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal