Direct naar de inhoud.

Herdenking 4 mei Stadskanaal te volgen via televisie

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – Op 4 mei is er traditiegetrouw een programma bij alle oorlogsmonumenten in de gemeente Stadskanaal. Door de maatregelen rondom het coronavirus is er dit jaar een aangepast programma. Onze lokale herdenkingscomités vinden het, net als de gemeente en het Nationaal Comité 4 en 5 mei belangrijk om Dodenherdenking in aangepaste én waardige vorm door te laten gaan.

RTV1

Vanaf 20.00 uur zendt RTV1 beelden van de herdenking in onze gemeente op televisie uit. De oproep aan de inwoners is om thuis te blijven en via RTV1 óf online de uitzending te bekijken en als teken van respect op 4 mei de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Overdag gaan wethouders en de locoburgemeester bij alle zeven monumenten kransen leggen en namens alle inwoners een boeket met 75 witte rozen.

’s Avonds worden beelden daarvan getoond op RTV1. Ook is de oproep om na de twee minuten stilte thuis mee te zingen met het Wilhelmus.

  • RTV1 kun je ontvangen op je TV in heel de provincies Groningen en Drenthe op kanalen: Ziggo 42, SKV 25 en KPN 1458-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal