Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dodenherdenking bij RTV1

RTV1 – Maandag zendt RTV1 na het wekelijkse nieuwsprogramma 1 op Maandag de dodenherdenking uit van de gemeenten Veendam en Stadskanaal. Het programma ziet er als volgt uit:

Om 19.30u zal burgemeester Sipke Swierstra van Veendam een toespraak geven waarna beelden worden getoond van de verschillende oorlogsmonumenten in de gemeente Veendam. Om 19.50 zullen de klokken te horen zijn en daarna zal een beiaardier te horen zijn die speelt op een carillon.

Vlak voor de twee minuten stilte komen er twee militairen aan weerszijde van het hoofdmonument bij de Grote Kerk. Als de militairen naast het monument staan zal een trompettist het taptoe spelen, waarna de twee minuten stilte gaan beginnen.

Na de twee minuten stilte zal het Wilhelmus gezongen worden en schakelt RTV1 over naar de gemeente Stadskanaal waar locoburgemeester Johan Hamster een toespraak bij het gemeentelijk monument in Musselkanaal houdt. Na deze toespraak worden er 75 rozen neergelegd bij het monument, waar tegelijkertijd een verhaal wordt verteld over het monument en de bevrijding.

In Alteveer staat wethouder Lian Veenstra samen met het comité een krans en 75 rozen neer te leggen bij het bevrijdingsmonument in Alteveer. Tijdens deze legging wordt het Poolse volkslied gezongen door Jan Geert Sterenborg. Bij het oorlogsmonument in Mussel wordt er voordat Henk de Ruyter een muzikaal intermezzo laat horen de krans gelegd door wethouder Goedhart Borgesius en het comité.

Goziena Brongers zal in Onstwedde samen met het comité een krans leggen samen met 75 rozen. Tegelijkertijd is Koraal wilt heden te horen bij het monument ‘Nooit Meer’.

Locoburgemeester Johan Hamster zal bij de drie monumenten in Stadskanaal samen met de verschillende comités de kransen en rozen neerleggen. Tijdens de leggingen hoort u Marinus van der Werf, Anastasia van der Werf en Alie Noorlag zullen spreken tijdens de muziek van Vlagtwedder Josien Bakker.

Na afloop van de kransleggingen zal de hele clip van Josien Bakker met ‘Omdat ik die mis’ te zien en te horen zijn.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.