Direct naar de inhoud.

Muntendammer hoeft niet de cel in voor verboden wapenbezit

  • door:
  • op:
Foto: Freepik

MUNTENDAM/GRONINGEN – Een 39-jarige inwoner van Muntendam hoeft van de rechtbank in Groningen niet de cel in voor verboden wapenbezit. Als waarschuwing krijgt de man een maand voorwaardelijke gevangenisstraf. Het OM had tegen de verdachte twee weken cel geëist.

Balletjespistool

De politie vondt in januari een balletjes- en gaspistool in de woning van de Muntendammer. Ook troffen ze een pakje cocaïne en vier vervalste 20 euro-bankbiljetten aan.

Proeftijd

De man liep nog in een proeftijd van acht maanden. De officier van justitie was van mening dat de verdachte deze nog moest uitzitten. De rechtbank dacht hier anders over, de man had zijn leven, na enkele misstappen, weer op de rit en de rechter was van mening dat de man dit voort moest zetten. Overigens achtte de rechter de drugsvondst niet bewezen omdat niet is onderzocht of het pakje poeder inderdaad cocaïne betrof.

Ook werd de man niet bestraft voor het in bezit hebben van de vervalste bankbiljetten. Hiervoor is namelijk bewijs nodig dat de man de intentie had om deze biljetten uit te geven. Dit bewijs bleef echter uit.

 

Bron: RTV Noord-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal