Direct naar de inhoud.

College Stadskanaal verkent coalitie-opties

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De drie partijen in het college van de gemeente Stadskanaal, Christenunie, CDA en de VVD verkennen coalitie-opties na het vertrek van de SP vorige week.

Minimale meerderheid

Na het vertrek hebben de drie overgebleven partijen besloten samen door te willen gaan. Echter hebben deze partijen samen maar een minimale meerderheid, 12 van de 23 zetels. De coalitie gaat daarom op zoek naar mogelijkheden om moeilijke vraagstukken in de gemeente een breder draagvlak te geven in het college.

Bert Nederveen

De gemeente Stadskanaal heeft Bert Nederveen aangesteld als verkenner om te kijken hoe de overgebleven coalitiepartijen na het vertrek van de SP verder kunnen. Nederveen is ook wethouder in de gemeente Westerkwartier en geen onbekende in de Knoalster gemeentepolitiek. In 2018 werd Nederveen ook al aangesteld als formateur.

De gemeente verwacht dat Nederveen twee weken nodig heeft voor zijn verkenning.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal