Direct naar de inhoud.

Grote actie voor voetbal in 2e Exloërmond

  • door:
  • op:
Bron: RTV Drenthe

TWEEDE EXLOËRMOND/EXLOO – Gewapend met 1415 handtekeningen, een trekker met aanhanger, een groot spandoek en circa 40 jeugdleden sterk trok voetbalclub De Treffer ’16 uit Tweede Exloërmond dinsdag naar het gemeentehuis van Borger-Odoorn in Exloo.

Daar werd aan wethouder van de gemeente, Niek Wind, duidelijk gemaakt dat het besluit dat de Treffers niet meer welkom zijn op de sportvelden in 2e Exloërmond teruggedraaid moet worden.

Drie opties

Wat De Treffer ’16 wil is dat de gemeenteraad van Borger-Odoorn een aangenomen motie herziet. Daarmee werd de clubs TEVV en De Treffer ’16 opgedrongen om er samen uit te komen. Die motie van vorig jaar oktober had drie opties: naast elkaar voortbestaan, fuseren of: de stekker gaat uit het voetbal in 2e Exloërmond.

De stekker eruit

Drie weken geleden nam de gemeente Borger-Odoorn het besluit om de stekker uit het voetbal in 2e Mond te trekken. Zowel leden van De Treffer ’16 als TEVV mogen komend seizoen de voetbalvelden in het dorp niet betreden. “Na volgend seizoen zijn er nog heel wat seizoenen. Dus de deur staat nog steeds op een kier, maar wel even pas op de plaats”, aldus wethouder Niek Wind tegenover RTV Drenthe.

Aan het besluit van de gemeente Borger-Odoorn ging een jarenlange ruzie tussen de clubs TEVV en De Treffer ’16 vooraf.

 

Bron: RTV Drenthe-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal