Direct naar de inhoud.

De Treffer’16 zoekt voetbalveld via Marktplaats

  • door:
  • op:
F: Marktplaats De Treffer’16

TWEEDE EXLOËRMOND – ‘Gezonde voetbalclub zoekt voetbalveld’. Zo begint de Marktplaatsadvertentie van voetbalclub De Treffer’16. De voetbalclub heeft een advertentie op de verkoopsite gezet, want de club is nog steeds op zoek naar een veld.

“Het is echt serieus,” vertelt Bianca Haan van De Treffer’16. “Je moet een back-upplan hebben. Wil je meevoetballen, dan moet je een veld tot je beschikking hebben. Dus we hopen dat iemand een veld heeft of dat er een andere voetbalclub is die een veld ter beschikking heeft en contact opneemt.”

Nieuw seizoen

Het veld moet voldoen aan de eisen van de KNVB. Haan: “Het liefst in 2e Exloërmond. Maar als het veld of voetbalveld maar voldoet aan de eisen van de KNVB. En het liefst in de regio.”

De club doet er alles aan om komend seizoen veilig te stellen. Zo is te lezen in de advertentie dat de club voetbalsport wil behouden voor de bewoners van het dorp en dan vooral voor de kinderen. “Als je een jaar niet kan voetballen, dan komen mensen stil te zitten en dan is het des te moeilijker om ze weer aan het bewegen te krijgen,” vertelt Haan.

Tot nu toe heeft de advertentie nog geen concreet voorstel opgeleverd. “Als je het niet probeert kom je er niet achter. We moeten een plan achter de hand hebben,” aldus Haan.

Meerdere acties

Eerder deze maand trok de gemeente Borger-Odoorn de stekker uit het voetbal in 2e Exloërmond. De gemeente verbiedt zowel leden van De Treffer’16 als TEVV de voetbalvelden in het dorp te betreden. Hier ging een jarenlange ruzie tussen de clubs vooraf.

De Marktplaatsactie is niet de eerste actie van de club. Zo werden er al spandoeken, vlaggen, clubkleding opgehangen. Daarnaast startte de club een online petitie die ondertekent werd door 1415 mensen.

 

 

Bron: RTV Drenthe-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal