Direct naar de inhoud.

Provincie stelt subsidie beschikbaar voor versterking zorg

  • door:
  • op:
.

GRONINGEN – Met deze subsidie wil de provincie de voorzieningen en de zorg versterken, verbeteren en toekomstbestendig maken. Organisaties en instellingen die een goed idee hebben voor het samenvoegen van meerdere functies en voorzieningen in één gebouw -waar zorg onderdeel van uitmaakt- kunnen in aanmerking komen voor een subsidie. Maar ook plannen om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken kunnen gebruik maken van deze subsidie.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “De zorg in onze regio ontwikkelt zich snel en met horten en stoten. Oude zorgvormen veranderen, verdwijnen soms en maken plaats voor nieuwe initiatieven. Dat gaat lang niet altijd makkelijk en we moeten voorkomen dat onze inwoners daarvan de dupe worden. Zeker in de krimpende en vergrijzende regio’s van onze provincie. Uiteindelijk heeft de provincie maar één belang: dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Dichtbij als het kan en als dat nodig is verder weg, maar dan goed en snel bereikbaar.”

Hoeveel is beschikbaar?

Er zijn in de periode 2020-2023 meerdere subsidierondes en er is een totaalbedrag van 5 miljoen euro beschikbaar. Voor deze eerste subsidieronde is voor een haalbaarheidsonderzoek, advies en procesbegeleiding in de voorfase en fase na realisatie van multifunctionele accommodaties € 50.000 beschikbaar. Voor de bouw en verbouw van multifunctionele accommodaties waar de functie ‘zorg’ onderdeel van uitmaakt is € 350.000 beschikbaar. Voor de uitvoering van een innovatief zorgproject is € 100.000 beschikbaar.

Aanvragen vóór 1 juli indienen

Stichtingen, verenigingen, coöperaties, gemeenten, zorginstellingen of samenwerkingsverbanden van inwoners moeten hun aanvragen vóór 1 juli indienen. Op de website van de provincie staan de voorwaarden en het aanvraagformulier.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal