Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Veendam: Geen plan ingediend voor Terrastival

VEENDAM – Er is tot op heden geen concreet plan ingediend waarin de verschillende aspecten worden uitgewerkt en toegelicht voor een Terrastival op het Jan Salwaplein in Veendam, dat zegt de gemeente Veendam in een schriftelijke reactie als antwoord op de plannen van de initiatiefnemers Fred en Rob van Loenen van Indoorcentrum Veendam.

Een woordvoerder van de gemeente Veendam laat het volgende weten: “De gemeente Veendam krijgt van verschillende ondernemers vernieuwende en inventieve ideeën binnen. Wij denken actief met ondernemers mee over de mogelijkheden voor het realiseren van de ideeën. Er zijn mogelijkheden, mits er een concreet plan wordt ingediend welke getoetst kan worden aan de richtlijnen. Het reuzenrad met draaiend terras in Borgerswold is hier een goed voorbeeld van. Gezondheid en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten. De maatregelen zoals verwoord in de noodverordening moeten in acht kunnen worden genomen.”

“Het idee voor een Terrastival in Veendam is via een e-mail bij de gemeente neergelegd. Op voorhand hebben wij hierin een aantal strijdigheden met het bestaand evenementenbeleid geconstateerd zoals dat deze locatie niet geschikt is voor evenementen. Daarnaast zijn de gegevens in de e-mail onvoldoende om te kunnen vaststellen of het initiatief voldoet aan de richtlijnen in de noodverordening. Juist in deze tijd is het belangrijk dat initiatieven zorgvuldig worden beoordeeld. Om het initiatief te kunnen toetsen, is er een concreet plan nodig, waarin de verschillende aspecten worden uitgewerkt en toegelicht. Daarom is de initiatiefnemer door ons gevraagd een plan met deze gegevens in te dienen. Tot op heden hebben wij geen plan ontvangen en kunnen wij dit ook niet toetsen”, aldus de gemeente Veendam.
Bron: Peter Panneman

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.