Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Verkeersovertreders Navolaan bekeurd

F: Google Streetview

STADSKANAAL – Aan de Navolaan in Stadskanaal zijn de afgelopen tijd meerdere verkeersovertreders bekeurd. De politie controleert hier regelmatig na meldingen van omwonenden over overlast. In het voorjaar en de zomer is de Navolaan een populaire plek voor veelal jongeren, die zich verzamelen op de parkeerplaatsen voor de aangrenzende winkels en samen rondjes rijden. De overlast die omwonenden ervaren gaat met name over de snelheid waarmee voertuigen door de Navolaan rijden. Dit rijgedrag levert gevaarlijke verkeerssituaties op.

Burgemeester Yvonne van Mastrigt: “Ik snap dat jongeren elkaar opzoeken op een openbare plek, maar niemand mag hier hinder of overlast van ondervinden. Het is duidelijk dat de Navolaan een locatie is waar dit wel gebeurt. Er wordt vaak te hard gereden, soms wel met 100 kilometer per uur in de bebouwde kom, dit is levensgevaarlijk. Zeker in de zomerperiode als er veel mensen langs de weg fietsen en kinderen buitenspelen. Samen met de politie en omwonenden overleggen we hoe we de situatie kunnen verbeteren. De extra controles zijn daarin een belangrijke eerste stap.”

Bekeuringen

Er zijn de afgelopen tijd meerdere forse overtredingen door de politie geconstateerd. De overtredingen liepen uiteen van snelheidsoverschrijdingen tot het rijden zonder rijbewijs of onder invloed van verdovende middelen. In de periode vanaf 1 juni 2020 zijn er op de Navolaan meerdere proces verbalen opgemaakt en rijbewijzen ingevorderd.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

4 Reacties op “Verkeersovertreders Navolaan bekeurd

  1. Het word tijd dat ze ook een paar maal op de Oosterstraat gaan staan controleren , op de Oosterstraat is het net zandvoort zo hard daar word geracet

  2. Hoofdstraat is ook geen luxe

  3. Wat wij als bewoners ook al eens aangegeven hebben i.v.m de toeloop naar de school overdag om een rotonde te maken ter hoogte van de Cypressenhage. Ben je van alle racerij af en kan je makkelijk de navolgen opdraaien. Dan nog maar een rotonde erbij…

  4. Word ook wel eens een keer tijd om op de Zandtangerweg te gaan staan met dat aso gedrag hier mogen wel 10 keer goed uitkijken als er geen auto vanaf de kruising weg komt gescheurd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.