Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bennie van Buizen nieuwe voorzitter Tuinvereniging Veendam

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Bennie van Buizen uit Veendam wordt per 1 augustus 2020 de nieuwe voorzitter van Tuinvereniging Tuinrecreatie Veendam in het Recreatiepark Borgerswold. Hij volgt hiermee Hessel Nieboer op die na 6 jaar de voorzittershamer heeft doorgegeven. Nieboer blijft wel verbonden aan de Tuinvereniging en blijft actief bij de kindertuinen.

“De saamhorigheid moet terugkomen binnen de vereniging”, aldus de nieuwbakken voorzitter Bennie van Buizen (41). Hij wil graag aan de slag met de vereniging en heeft het Oogstfeest en de open dag bovenaan zijn verlanglijstje staan. Tevens zal het huidige verenigingsgebouw binnenkort opgeknapt worden. Maar ook aan de overlast van auto’s en vandalisme op het tuinencomplex moet een definitief einde komen. “Om het ledental stabiel te houden gaan we ons richten op de jeugd die we nauwer in contact willen brengen met de natuur”, aldus de voorzitter, die zelf een bijenstal op het complex heeft.

De vereniging wil kinderen in staat stellen om op haar tuincomplex, onder leiding van vrijwilligers, op een stukje grond van 20 vierkante meter te gaan tuinieren. Op deze manier komen ze op een plezierige manier nauwer in contact met de natuur. In hun eigen tuintje kunnen ze het zaaien, ontkiemen, bloeien en afsterven van de gewassen van zeer nabij meemaken. Enkele scholen maken daar al dankbaar gebruik van.

De tuinvereniging bestaat 24 mei 2021 precies 50 jaar en kent een stabiel ledental van 80 leden. Er zijn circa 100 tuinen aanwezig.

Wie belangstelling heeft voor een tuin of de kindertuinen, kan voor meer informatie kijken op www.detoene.nl

 

Bron: Peter Panneman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.