Direct naar de inhoud.

Skatebaan verhuist van Borgerswold naar Langeleegte

  • door:
  • op:
F: Peter Panneman

VEENDAM – De skatebaan in recreatiegebied Borgerswold wordt verplaatst naar het Leer- en Sportpark aan de Langeleegte in Veendam. De aanleg van het skatepark in het ‘urbansports’ deel van het Skills Garden kost 300.000 euro. De huidige skatebaan in Borgerswold is 18 jaar oud. De onderhoudsstaat is slecht. En is daarmee aan vervanging toe. Hiermee lijkt een jaren lange wens van jongeren in vervulling te gaan. Jongeren gaven in 2019, tijdens het VLEX-debat, al aan dat ze graag een goede skatebaan met verlichting wilden op een veilige plek.

Op de skatebaan in Borgerswold is, aldus jongeren, relatief veel overlast van hangjongeren en drugsdealers. Dit veroorzaakt een onveilig gevoel. Daardoor wordt de skatebaan in de praktijk niet vaak gebruikt voor de skatesport maar vaker als hangplek. Op de nieuwe locatie is veel meer reuring. Sporters, scholieren en anderen komen hier straks langs. De Skills Gardens worden ’s avonds verlicht. De verlichting zorgt, aldus de gemeente, voor een verbetering van de sociale veiligheid en vermindering van het risico op overlast.
De nieuwe skate-elementen kunnen straks volgens de gemeente ook worden gebruikt voor andere grondvormen van bewegen van het Athtetic Skills Model. Door de hoogte-elementen kan ook aan freerunnig en pumptrack worden gedaan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal