Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Schaatsen op zwemplas Borgerswold levensgevaarlijk

f: Peter Panneman

VEENDAM – Het is levensgevaarlijk om op de bekende zwemplas bij het strandje en pannenkoekenhuisje in recreatiepark Borgerswold te schaatsen. Het ijs is kapot gemaakt om zo schade aan de waterskibaan die in de zwemplas ligt te voorkomen. `We hebben recht van pacht en mogen ook het ijs breken` zegt Marjolein Vierhoven die samen met haar partner Gerard Eijkelhof eigenaar is van Watersportcentra Veendam.

In 2018 is er tijdens een vorstperiode een mast van de kabelbaan afgebroken, en dit soort incidenten willen we liever niet weer, en dus maken we het ijs kapot ter bescherming van onze eigendommen. Vorig jaar hebben we flink geïnvesteerd in obstakels op de waterskibaan en we willen niet dat schaatsliefhebbers daarop gaan met b.v. sleeën, aldus Vierhoven.
Inmiddels is de zwemplas afgezet met dranghekken en rood-witte lint, ook komen er nog zo snel mogelijk waarschuwingsbordjes

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

1 Reactie op “Schaatsen op zwemplas Borgerswold levensgevaarlijk

  1. Misschien kan mevr vierhoven dranghekken om haar obstakels zetten. Zodat de rest van de veendammers nog gewoon kunnen schaatsen. Zoals de veendammers de laatste 30 jaar gewend zijn te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.