Direct naar de inhoud.

Nieuwe ontwikkeling bij Leenlaptops Computerbank

  • door:
  • op:

GRONINGEN – Met ingang van het nieuwe schooljaar gaat de Computerbank Midden-Groningen het project Leenlaptops provinciaal uitrollen. Dat betekent dat basisscholen in de provincie laptops kunnen lenen voor leerlingen die thuis geen laptop of computer hebben. ,,Dan kunnen ze thuis een werkstuk of spreekbeurt maken en hoeven ze geen extra tijd op school door te brengen.” verduidelijkt Hans Huiting, voorzitter van de Computerbank.

,,Het afgelopen jaar hebben we een pilot gehad in de Stad en Midden-Groningen. Dat was erg succesvol. Er zijn meer dan 80 laptops uitgeleend.”  Door de financiele steun van fondsen kan de Computerbank het project nu provinciaal uitbreiden. Er zijn geen kosten aan de uitleen verbonden. ,,De voorwaarde die we stellen is dat we een kopie krijgen werkstuk of spreekbeurt. Dan zie je de leukste verhaaltjes.” Huiting benadrukt dat ook de basisscholen in de Stad Groningen ook nog steeds een beroep kunnen doen op de leenlaptops.

Nagekeken in de zomerperiode

,,Uiteraard gaan we daar ook mee door. De eerste reserveringen uit de Stad zijn inmiddels weer binnen. De laptops worden in de zomermaanden nagekeken en terug gezet naar eerdere instellingen. Dan kunnen ze weer op een geschoonde laptop van start.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal