Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Elke woningeigenaar krijgt €50,- van gemeente Borger-Odoorn

Gemeentehuis Borger-Odoorn – (F: RTV1)

BORGER-ODOORN – De komende weken valt er bij iedere woningeigenaar in de gemeente Borger-Odoorn een bijzondere brief op de mat, met daarin een waardebon van €50,-. Met deze waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Vanaf 1 september kunt u de waardebon verzilveren. De actie is een onderdeel van de campagne Haal de warmte in huis, waarin de 12 Drentse gemeenten samenwerken om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis.

De campagne loopt tot en met maart 2021 – en er zullen naast de waardebon nog veel andere acties plaatsvinden. Zo kunnen woningeigenaren hun cv-installatie voordelig laten optimaliseren, waarbij ze tot wel €200,- kunnen terugkrijgen. In veel gemeenten krijgen inwoners ook de kans om mee te doen aan zogenaamde collectieve inkoopacties. Hierbij wordt het voor huiseigenaren aantrekkelijk om gezamenlijk, tegen een lager tarief, energiebesparende maatregelen in te kopen. Het gaat hierbij om grotere maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Rond oktober gaat ook de warmtetour van start. Het Drents Energieloket komt dan in verschillende wijken langs voor onafhankelijk energieadvies.

De gemeente Borger-Odoorn wil huiseigenaren graag een handje helpen hun energierekening te verlagen, en tegelijkertijd de CO2-uitstoot in Borger-Odoorn verminderen. Wethouder Freek Buijtelaar is dan ook enthousiast over de campagne. “Doordat ik momenteel zelf veel thuis werk, ben ik mij nog bewuster geworden van mijn energieverbruik. En als je je er even in verdiept, zie je dat je al heel makkelijk besparende maatregelen kunt nemen. Als je daar mee begint, komt van het een al snel het ander.”

Geplaatst door

Redacteur/Presentator/Columnist - Streekomroep RTV1

2 Reacties op “Elke woningeigenaar krijgt €50,- van gemeente Borger-Odoorn

  1. Waarom eigenaren, huurders willen ook wel ledlampen hebben.

  2. Lida Tentij-van Iterson

    Wij zijn woning eigenaar in Valthermond Maar hebben tot op heden 24 september 2020 nog Geen € 50 euro Bon gekregen ( te gebruiken voor energie besparing)
    Vragen ons af hoe dit in elkaar zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.