Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treinverbinding naar Stadskanaal op losse schroeven

Treinstation Musselkanaal – (F: RTV1)

STADSKANAAL – ‘Door financiële tekorten die opgelopen zijn door de aanleg van de zuidelijke ringweg in Groningen dreigt de toegezegde treinverbinding naar Stadskanaal te sneuvelen’. Dat zegt wethouder Goedhart Borgesius (VVD). De wethouder benadrukt dat alleen met een nieuwe lobby de aanleg van een spoorverbinding naar stadskanaal kan worden gered.

Sneuvelen

Door ernstige financiële tekorten, veroorzaakt door de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg in de stad Groningen, dreigen nu andere infrastructurele projecten in de provincie Groningen te sneuvelen. Deze projecten worden namelijk allemaal gefinancierd uit dezelfde geldpot.

Raadsvergadering

Tijdens de raadsvergadering, die live te volgen was via RTV1, maakte Borgesius bekend dat hij betrokken gemeenten en instanties die baat hebben bij de totstandkoming van de spoorverbinding wil gaan benaderen. Hij wil ze vragen om gezamenlijk het belang van de spoorlijn te benadrukken om zo te voorkomen dat de plannen geschrapt worden.

De trein moet voor 2025 gaan rijden op Stadskanaal. Hierna zou de spoorlijn (mogelijk) worden doorgetrokken naar Emmen via Musselkanaal en Ter Apel.

(bron: DvhN)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.