Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Coronabesmettingen in de regio

Bron: RIVM

REGIO – Deze week zijn het aantal coronabesmettingen opnieuw gestegen. In totaal zijn er in heel Nederland 8265 mensen positief getest op het virus. Maar hoeveel zijn dit er nu in onze regio?

Stijging

De grootste stijgingen, van het coronapatiënten in de regio, zijn te vinden in Stadskanaal en Veendam. Waar er vorige week nog geen besmettingen waren geconstateerd in Stadskanaal werden er deze week 4 mensen positief getest. In Veendam is het aantal coronagevallen van 1 naar 5 gegaan. In Borger-Odoorn is 1 coronageval bekend, net als in Westerwolde.

 

Deze week lieten ook een recordaantal mensen zich testen op het covid-19 virus. Dat was vooral te merken bij de verschillende testlocaties zoals in Veendam waar ze te kampen hebben met grote drukte. De provincie onderzoekt waar er nog meer locaties geopend kunnen worden.

 

Groningen

Deze cijfers zijn, als je ze vergelijkt met het westen en midden van ons land, relatief laag. De meeste coronagevallen zijn te vinden in de randstad. Maar ook in de stad Groningen zijn de afgelopen week veel nieuwe gevallen bijgekomen. Daar staat het aantal positief geteste mensen nu op 138, dit zijn er 39 meer dan vorige week. Dit komt onder andere door corona uitbraken binnen studentenverenigingen zoals Vindicat, waar 15 leden besmet zijn geraakt met het virus.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

1 Reactie op “Coronabesmettingen in de regio

  1. Veendam begint zichtbaar te worden in de grafiek.
    Stadskanaal is nog niet zichtbaar in het rioolwater qua Covid-2 wél Ter Apel dat springt er duidelijk uit.
    Zijn de cijfers van Westerwolde dan exclusief Ter Apel?

    Bekijk een en ander via deze webstekverwijzing https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/veiligheidsregio/VR01/rioolwater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.