Direct naar de inhoud.

Blueprint live sessies in vanBeresteyn

  • door:
  • op:
Blueprint presentator Thomas Kaldijk – (F: Peter Panneman)

RTV1/VEENDAM – Op vrijdag 2 oktober wordt opnieuw een live aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Gasten die de live sessies verzorgen zijn Jack Bottleneck and Band uit Friesland en het opkomende country talent Rik Vinke uit Drenthe. Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Zoals altijd is de toegang gratis.

Omdat het coronavirus nog steeds op de loer ligt, worden de bezoekers gevraagd zich per mail op te geven bij thomaskaldijk@gmail.com. Bezoekers die zich niet opgegeven hebben worden gevraagd bij binnenkomst hun naam en telefoonnummer op een intekenlijst te zetten.

Indien muziekliefhebbers Blueprint met een gift willen ondersteunen dan kan dat door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL84 INGB 000 3824770 t.n.v. T H Kaldijk, onder vermelding van Blueprint. Op vrijdag 18 december wordt de 1000e aflevering opgenomen met ‘speciale gasten’. Omdat er veel bezoekers verwacht worden zullen de mensen die een vrijwillige bijdrage overgemaakt hebben bij voorrang op de bezoekerslijst geplaatst worden.

Blueprint is elke zondag om 13.00 uur te beluisteren via RTV1 Radio en de stream op www.rtveen.nl. Verder de hele week op http://www.rootsparadise.com/blueprint/index.php en https://rtveen.nl/programmering/blueprint/

Jack Bottleneck and Band

Rauw, authentiek en “Living the blues”

Met een veelzijdig repertoire, z’n rauwe markante stem en zingend vanuit zijn tenen, slaagt Jack Bottleneck er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren.

De nummers die Jack ten gehore brengt zeggen veel over zijn leven en je proeft aan alles af dat hij de muziek leeft die hij speelt.

Jack liep namelijk niet de weg van de massa, maar zijn eigen weg inclusief zonden en dwalingen en zinnen als ”Sometimes I Ramble, I Get Drunk, I Gamble, Ain’t Nobody’s Business If I Do” klinken uit Bottlenecks mond dan ook zeer gemeend.” Een heerlijke mix van blues, bluegrass, country en americana.

http://jackbottleneck.nl/

Rik Vinke

Rik is een veelbelovende jonge singersongwriter uit het Drentse Schoonebeek. Hij is gefascineerd door country muziek en dat kun je goed terug horen in zijn warme stemgeluid. Tot grote verbazing werd Rik gevraagd om een platencontract te tekenen bij het NEO-RECORD label. En dat deed hij! Er werd een single opgenomen die direct goed aansloeg in Nederland. De plaat ‘Don’t Know Why I Miss You’ stond namelijk 9 weken op nummer 1 in de Nederlandse country charts.

Door dit kleine succes zochten ze nog een extra uitdaging. Rik deed mee met het ‘Drents liedjesfestival’ In 2016. Hij werd met zijn nummer ‘Eem Lös Van Alles’ door publiek en jury verkozen als winnaar en dat leverde hem veel bekendheid op in Drenthe. Hierdoor leek alles een stuk sneller te gaan. Mede hierdoor lieten de grote festivals al snel van zich horen. Zo speelde Rik veel voor de televisie (RTV Drenthe, 3FM ). Hij werd ook gevraagd voor het ‘officiële 5 mei bevrijdingsfestival’ en trad hij op voor het grootste country event van de Benelux.

Eind juli 2017 bracht Rik zijn debuut album ‘Forged In Fire’ uit. Een album met 11 songs waarvan 10 eigen. Ook dit werd regionaal, landelijk en zelfs internationaal goed opgepakt. Het jaar 2017 eindigde voor Rik heel erg goed. Hij speelde in meerdere voorprogramma’s van o.a ‘The Bluebirds’, een trio formatie bestaande uit Elske Dewall, Krystl en Rachel Louise. 25 november ontving Rik ook nog eens een Award voor ‘meest veelbelovende country act van het jaar’.

https://www.facebook.com/OfficialRikVinke/-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal