Direct naar de inhoud.

Gezellig Oogstfeest van De Toene Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Henk Drenth

VEENDAM – De tuinvereniging De Toene heeft afgelopen zaterdag haar Oogstfeest gehouden. Met twaalf standhouders was er een variëteit aan producten te vinden, van zelfgemaakte sieraden, zeepjes en decoratieve artikelen tot allerlei klein tuingereedschap, zaden en bemesting.

Uiteraard ontbraken de eigen producten van de tuinvereniging (uit de mooie oogst) niet. In een kraam hadden 12 hobbytuinders hun oogst uitgestald. Met ingrediënten uit de tuinen had de Borgerswoldhoeve op ouderwetse manier – op houtvuur – heerlijke groentesoep gemaakt. Van de bijenstal bij de volkstuinen was een kraam opgesteld met potten vers geoogste honing. Er was streekeigen Groninger metworst te koop, naast lahmacun shoarma, pizza en Italiaans ijs.

Kinderen hebben een ritje gemaakt op de pony’s van Manege Lipizza. Borgerswold Experience deed mee met pijl en boog schieten voor de kinderen.

Het evenement had om 13:00 uur al tussen de vijf- en zeshonderd bezoekers getrokken. Aan het einde van de dag stond de teller op ongeveer 900 bezoekers.

Coronamaatregelen

De goede samenwerking strekte zich dit jaar ook uit tot de noodzakelijke coronamaatregelen. Middels borden werd gevraagd om de anderhalve meter afstand te bewaren. Er liepen vrijwilligers rond om bezoekers alert te houden wanneer de afstand te klein was geworden. Ook de kramen stonden op anderhalve meter van elkaar. Tafels hield men zo schoon mogelijk. De bezoekers werden bij de ingang met een teller geteld en bij de uitgang weer terug geteld. Via walkietalkies kon men contact met elkaar houden.

Foto’s: Henk Drenth en Peter Panneman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal