Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Scheuring bij GroenLinks in Veendam

 

VEENDAM – Bij de partij GroenLinks in de gemeente Veendam is onenigheid ontstaan. Hierdoor heeft de driekoppige steunfractie zich teruggetrokken. GroenLinks Veendam zit met één zetel in de gemeenteraad onder leiding van fractievoorzitter Trevor Mooijman. De teruggetrokken steunfractieleden bestaan uit Theo Mooijman, Lisette Zwart-Boonstra en Rianne ten Veen.

Kernenergie

De scheuring is ontstaan omdat de steunfractieleden zich niet kunnen vinden in het standpunt van fractievoorzitter Trevor Mooijman over kernenergie. Mooijman wil kernenergie niet uitsluiten om de klimaatdoelstellingen te halen. Hij ziet niets in velden vol windturbines en zonnepanelen en wil met kernenergie een (te) volgebouwd landschap voorkomen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.