Direct naar de inhoud.

Scheuring bij GroenLinks in Veendam

  • door:
  • op:

 

VEENDAM – Bij de partij GroenLinks in de gemeente Veendam is onenigheid ontstaan. Hierdoor heeft de driekoppige steunfractie zich teruggetrokken. GroenLinks Veendam zit met één zetel in de gemeenteraad onder leiding van fractievoorzitter Trevor Mooijman. De teruggetrokken steunfractieleden bestaan uit Theo Mooijman, Lisette Zwart-Boonstra en Rianne ten Veen.

Kernenergie

De scheuring is ontstaan omdat de steunfractieleden zich niet kunnen vinden in het standpunt van fractievoorzitter Trevor Mooijman over kernenergie. Mooijman wil kernenergie niet uitsluiten om de klimaatdoelstellingen te halen. Hij ziet niets in velden vol windturbines en zonnepanelen en wil met kernenergie een (te) volgebouwd landschap voorkomen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal