Direct naar de inhoud.

Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal op 19 januari voor de rechter

  • door:
  • op:
Bron: Videostill RTV Noord

BUDAPEST – Het hoger beroep tegen de sprinter Roelf B., die in Hongarije voor drugshandel is veroordeeld met zijn schoolvriend Gert-Jan N., is gepland op 19 januari. De twintigers mogen de openbare hoorzitting in huisarrest afwachten. Zij hoeven niet weer de gevangenis in. Dat heeft het Hongaars Openbaar Ministerie bevestigd.

Mogelijk nog andere datum

De datum voor de hoorzitting zou mogelijk nog kunnen veranderen wegens de ontwikkelingen rond het coronavirus, aldus OM-woordvoerder Ferenc Rab. Hongarije heeft een van de strengste drugswetten in Europa. B. en N. werden eind juni tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat beiden bekenden dat zij tijdens het grote muziekfestival Sziget in Boedapest drugs verkochten met een straatwaarde van 300.000 euro.

‘Roelf. B. heeft hartproblemen’

Het Hongaarse OM, dat respectievelijk acht en tien jaar cel had geƫist in ruil voor een bekentenis, tekende beroep aan tegen het vonnis. Ook uitte de officier van justitie zijn frustratie over de beslissing van de rechtbank in Boedapest om de vrienden onder huisarrest te plaatsen. B. zou volgens zijn vader hartproblemen ondervinden in de gevangenis.

 

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal