Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal op 19 januari voor de rechter

Bron: Videostill RTV Noord

BUDAPEST – Het hoger beroep tegen de sprinter Roelf B., die in Hongarije voor drugshandel is veroordeeld met zijn schoolvriend Gert-Jan N., is gepland op 19 januari. De twintigers mogen de openbare hoorzitting in huisarrest afwachten. Zij hoeven niet weer de gevangenis in. Dat heeft het Hongaars Openbaar Ministerie bevestigd.

Mogelijk nog andere datum

De datum voor de hoorzitting zou mogelijk nog kunnen veranderen wegens de ontwikkelingen rond het coronavirus, aldus OM-woordvoerder Ferenc Rab. Hongarije heeft een van de strengste drugswetten in Europa. B. en N. werden eind juni tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat beiden bekenden dat zij tijdens het grote muziekfestival Sziget in Boedapest drugs verkochten met een straatwaarde van 300.000 euro.

‘Roelf. B. heeft hartproblemen’

Het Hongaarse OM, dat respectievelijk acht en tien jaar cel had geëist in ruil voor een bekentenis, tekende beroep aan tegen het vonnis. Ook uitte de officier van justitie zijn frustratie over de beslissing van de rechtbank in Boedapest om de vrienden onder huisarrest te plaatsen. B. zou volgens zijn vader hartproblemen ondervinden in de gevangenis.

 

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

5 Reacties op “Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal op 19 januari voor de rechter

 1. Goh een sportman die ineens hart problemen heeft jaja

 2. Ondanks hart problemen,straf is straf.Gewoon weer de cel in.
  Ze weten dat in drugs handelen verboden is.
  Dus heel dom.

 3. Belachelijke reacties hierboven van simpele tokkies. Volgens mij vinden ze het leuk dat die jonge mensen minimaal 5 jaar van hun leven moeten inleveren voor iets waarvoor ze in Nederland niet eens de cel in hoeven. Die Hongaren moeten direct door de Europese unie worden aangepakt voor deze overdreven veroordeling. Die jongens hebben niemand benadeeld of bestolen. Ze verkochten de softdrugs aan Nederlanders die een festival bezochten in Boedapest waar de Hongaren flink aan verdienen en waar ze zelf niet eens naar toe gaan omdat ze er geen geld voor hebben. Zeer armoedig land met gefrustreerde bestuurders die nu even stoer doen en zich afreageren op wat rijke westerlingen. Schandalig dat Rutte nog geen acties heeft ondernomen om die jongens terug te halen.

  • Wybe Folkerts

   Wie zijn hier nu de simpele tokkies.
   Voordat je naar een ander land reist om drugs te verkopen verdiep je je in de wetgeving in dat land.
   Je loopt bewust risico als je er toch heen gaat.

 4. Ik weet niet of het om deze ‘beruchte’ Noord Nederlandse afwijking gaat, maar ik moet er wel steeds aan denken. https://kennisinzicht.umcg.nl/Paginas/Hartspierziekte-door-eeuwenoud-Fries-foutje.aspx Wellicht handig om te onderzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.