Direct naar de inhoud.

Celstraf voor geweld bij ‘gerichte vergeldingsactie’ in Veendammer kroeg

  • door:
  • op:
Bier. foto ter illustratie. De mishandeling vond plaats in een kroeg Foto: Pixabay
VEENDAM – De rechtbank in Groningen heeft een 31-jarige man uit Heiligerlee wegens een poging tot zware mishandeling tot twee maanden cel veroordeeld. Dat gebeurde op 23 januari 2020, in een kroeg in Veendam.
Daarbij vlogen de barkrukken en kaarsenhouders door de lucht. Een Winschoter (23) en een man uit Oude Pekela (31) kregen voor hun aandeel al eerder celstraffen tot twee maanden opgelegd. De mannen kwamen in een groep de volle kroeg binnen.

Blauwe plekken

De 31-jarige geweldpleger heeft volgens de rechtbank een fors aandeel gehad in de matpartij. Het letsel bleef beperkt tot blauwe plekken. Meteen na de matpartij vertrok de groep weer.

Bange getuigen

Volgens de rechtbank was het geweld een gerichte vergeldingsactie. In en om het café bleven geschrokken getuigen achter. Een aantal van hen durfde uit angst voor wraakacties niet met de politie te praten.
De veroordeelde man moet ook 750 euro schadevergoeding betalen.
Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal